Milyen chilit válasszunk barbeque-hoz?

Milyen chilit válasszunk barbeque-hoz?

A chili és a barbeque olyannyira jól megférnek egymás mellett, hogy szinte bűn nem kipróbálni egy-egy chilis szószt vagy páclevet, amikor kinti sütögetésre, vagy egy kis barbeque ízvilágú benti főzésre szánjuk rá magunkat. Pácoláshoz nyugodtan használhatunk szárított Jalapenot vagy Habanerot, úgy, hogy az összezúzott chilidarabokat más fűszerekkel együtt elkeverjük egy kis olajjal, és akár egy napig is benne hagyjuk érlelődni a finom húst. Fehérhúsokhoz, de akár marhához is használhatunk chilis pácot. Egyébként a sárga Habanero kissé citrusos mellékíze miatt nagyszerűen illik a csirkemellhez, ha fel akarjuk dobni ezt a nem túl karakteres, de jolly jokert húsfélét. De a bátrabbak akár grillsajtra is szórhatják, vagy megforgathatják benne, hiszen a gyümölcsös aroma nagyon jól illik a sajtokhoz, grillen is, a csípősség meg mindenhez, ami számunkra belefér.

Ha szószt szereznénk a grillezett húshoz, zöldségekhez, sajthoz, akkor választhatunk akár mangós-chilis szószt is, amely szintén a fehérhúsoknál lesz nyerő. De ott a chipotle, amely füstölt Jalapeno paprikából és zamatos olasz paradicsomból készül, és vöröshúsokhoz is nagyon jól illik.

További chilis információk, termékek a Házi Ízek weboldalán a haziizek.hu-n.