Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

Szorongásoldás felsőfokon

Szorongáskor a szervezet olyan hormonokat juttat a véráramba, amelyek felkészítik a szervezetet, az egyént a fenyegetettségre való reagálásra. A szervezetnek ezt a reakcióját Cannon-féle vészreakciónak nevezzük. Amikor a szorongás intenzitása átlép egy bizonyos határon, akkor a vészreakció állandósul, s így tulajdonképpen akkor is fennáll a szorongás, amikor tudatosan már nem is érezzük. A szorongásos zavarokra jellemző, hogy minden területen (fizikai, érzelmi, kognitív és viselkedés) jellegzetes tünet-együttessel jeleznek, és pont a tettrekészséget, a hitet, és az akaraterőt gyengítik; azt az életfelfogást, hogy „bármit képes vagyok megoldani”! Ez az érzelmi és kognitív blokk azért jelent nagy kihívást, mert belső ökológiai egyensúlyunkon túl érinti a környezetünket, kapcsolatainkat, mindennapjainkat.

Szorongásos állapotok létrejöhetnek a nagyfokú stressztől, traumatikus élményektől (PTSD – a poszttraumás stressz zavarok a súlyos testi és lelki megrázkódtatások, fizikai és lelki traumák hatására kialakuló szorongásos kórképek), ősbizalom-vesztéstől, hogy csak néhány okot említsünk.

A szorongások oldására nemcsak egyéni terápiánkat, a kineziológiai oldásokat, facilitátori tanácsadásunkat kínáljuk Önnek, hanem a kiscsoportos integratív szorongáskezelő tréningünket is.

Mi az, amit mi kínálunk ebben a programban? Az integrativitást és az azonnal kézzelfogható, kipróbálható és bevethető technikákat!

  • Szorongásprofil készítése, okok egyéni szintű meghatározása, írásos, kineziológiai alkat/funkciós, egyénre szabott elemzés
  • Szorongáskezelési tréning (ismeretek átadása, technikák bemutatása, alapvető időgazdálkodási segédletek), kineziológiai oldással
  • Bemutató foglalkozások: jóga és masszázs, relaxáció, meditáció, légzéstechnikák
  • Egyéni kineziológiai érzelmi oldás és egyéni megküzdési terv kidolgozása

Megküzdés és szorongásprofil készítése, okok egyéni szintű meghatározása

Az egyén szorongás- és megküzdési profiljának beazonosítását pszichológiai tesztekkel végezzük, míg az alkat/funkciós jegyek kineziológiai elemzésével abban segítünk, hogy az egyén rálásson “genetikailag öröklött”, gyermekkorban tanult viselkedési, megküzdési mintáira.

Szorongáskezelő Tréning

A tréning több megküzdési mód bemutatását és tanítását tartalmazza.
A tréning tematikája:

  • A vészreakció bemutatása
  • Szorongásos zavarok bemutatása és okainak megbeszélése
  • Fizikai technikák, fiziológiás megelőzések
  • Viselkedéses technikák
  • Indirekt stressz-csökkentési és megelőzési technikák

Kineziológiai oldás és egyéni szorongás-megküzdési terv kidolgozása

A kineziológiai holisztikus módszerrel segítjük az egyént legfőbb stresszorának érzelmi oldásában, ezen felül életmódjának és életszemléletének megújításában, a testi, lelki és érzelmi egészségének megőrzésében, valamint a problémák mögött meghúzódó okok feltárásában, és a kialakult blokkok megszüntetésében.

Saját élményes foglalkozások

Apró technikák elsajátítását is lehetővé tesszük részben a tréningbe beépített relaxációk és légzésgyakorlatok oktatásával, részben rekreációs saját élménnyel, mint a jóga, és az integratív relaxáció (Brain Gym és vizualizáció, meditáció).

Módszerünk hatékonyságát annak integratív metódusa, a technikák betanítása, illetve a személyre szabott szorongásokok-feltérképezése és megküzdési profil meghatározása, valamint oldás és tervkészítés adja. Mindamellett, hogy feltérképezzük a résztvevők jelenlegi, szorongás-szintjét, kapcsolható szomatikus, pszichoszociális és egészségi helyzetét, javaslatokat készítünk a megküzdésre, amely azonnali hatékony segítséget jelent a szorongással való megküzdésben és hosszú távon a szorongásmentes élet kialakításában és fenntartásában.

Jelentkezés, érdeklődés:

Következő szorongásoldó tréningünket 2014 tavaszán indítjuk. Amennyiben felkeltette érdeklődését a tréning, kérjük jelezze felénk az eselyek@lehetosegekhaza.hu e-mailcímre.

Érdeklődését, jelentkezési szándékát kérjük, jelezze az alábbi űrlap kitöltésévelKérem, küldjenek számomra tájékoztatást a következő induló csoportjukról.

Előzetesen jelentkezem a következő induló csoportjukra.

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close