Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

Csak az a fránya magány ne lenne…

2017. február 08.

box-1776818_120Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogy a papírra vetett gondolataimat gyakran a klienseimmel folytatott beszélgetések inspirálják. Talán a tavasz közeledte, talán a karácsony utáni hirtelen csend és szürkeség, vagy ki tudja mi miatt, de a magány, a félelmek és az ismerkedési nehézségek napi szinten a megoldandó problémák porondján vannak.

Elgondolkoztam azon, hogy mikor is érezzük magunkat magányosnak, és azt kell, hogy mondjam, hogy úgy kezdődik, hogy összehasonlítjuk saját életünket a többiekével, és a fókuszt arra helyezzük, amink nincs…. Az ilyen összehasonlítások vége az lesz, hogy saját magunkat jelentéktelennek, kész csődnek, rosszabbnak érezzük. Előbb-utóbb, ha akarjuk, ha nem megjelenik az irigység bennünk és ezzel az érzelmi hullámmal egyben kudarcra is ítéljük a közeljövőnket.

Hiszen a boldog életre vágyó emberek a boldog embereket keresik. Ha egészséges kapcsolatra vágyunk, akkor nem akarunk senkit megmenteni a „depijétől” és mi sem akarjuk, hogy valaki boldoggá tegyen minket: „az élet vonzza az életet” ahogy Coelho az alkimistában írta.

Éppen ezért, ha nem szeretnénk magányosnak érezni magunkat, akkor először is ne arra figyeljünk, hogy melyik barátunknak van családja, és mi mit rontottunk el, hanem arra, hogy mi mit tehetünk, – és nem tehetnénk! – azért, hogy párkapcsolatunk legyen. Nem hiszem, hogy a befordulással, önmarcangolással, az állandó rossz hangulatunkkal közelebb kerülünk egy társ/párkapcsolat megtalálásához.

A magánytól elvezető út első lépése, hogy elkezdjük értékelni, amink van és akik vagyunk. A második, hogy teszünk azért, hogy párunk legyen. Ehhez az önbizalmunk növelésére, hitünk megerősítésére és tényleges cselekedetekre van szükségünk. Ha már hiszünk önmagunk értékességében, akkor a legfontosabb, hogy eljárjunk olyan helyekre, – én a személyes ismerkedést pártolom, de természetesen az internetes helyek is megoldást jelenthetnek – ahol hasonszőrűek töltik a szabadidejüket, hiszen így van rá lehetőségünk, hogy párra, „lelki társra” találjunk.

Tudom, sokan próbálkoznak az internetes párkereséssel, azonban a rossz tapasztalatok miatt feladják. Ilyenkor mindig elmondom, hogy a társkereső oldalakon is a társadalmi összetételhez hasonló embercsoport vár ránk, így elkerülhetetlen, hogy hamis szándékot mondókkal is találkozik az ember. Elsősorban nem azért vannak rossz tapasztalataink, mert rossz a felhozatal, hanem mert próbálkozunk, és a nagy számok törvénye, hogy több próbálkozás több tapasztalattal, de jó és rossz tapasztalattal jár együtt. Ilyenkor arra bíztatom klienseimet, hogy a csalódásoknál mindig gondoljanak arra, hogy ismételten eggyel közelebb kerültek az igazihoz! :)

Akkor mit is tegyünk, hogy jól érezzük magunkat és ezzel a kisugárzással párt találjunk? Ha valaki tanult már táncolni, akkor könnyű lesz megjegyeznie. :)

  1. Akarjunk „táncolni”!
  2. Olyan ruhát és kiegészítőket válasszunk amiben jól érezzük magunkat! Ha feszengünk, nem szívesen fognak felkérni bennünket!
  3. Menjünk is el, azaz menjünk fel a táncparkettre, ne csak álmodozzunk!
  4. Ha felkérnek, ne ítéljünk első látásra, mindig táncoljunk egyet, sosem tudhatjuk milyen táncos lábakat sodort felénk az élet!
  5. Legyünk büszkék a tánctudásunkra és ezzel az önbizalommal kezdjünk bele a táncba!
  6. Ne a másik párt figyeljük, hogy ők mire képesek, hanem a partnerünkre, vele hangolódjunk össze és akkor megvan rá az esély, hogy a mi táncunk is pazar lesz!
  7. Ritmusra lépjünk és ne siessük el a lépéseket!
  8. Ne az elrontott lépésekre, hanem tánc élményére figyeljünk!

Közeledik a Valentin nap, így megígérem, hogy jövő héten azzal a problémával foglalkozom, “hogy hívjam, vagy ne hívjam”, azaz hogyan ismerkedjünk félelmek és agyalás nélkül?

Kedves Olvasó, Ön egyedülálló vagy csak társas magányban élő társtalan? Ön magányos? Ha igen, akkor mit tett az elmúlt héten azért, hogy ne legyen az? és Mit tesz ma?

Ha február, akkor ismerkedésre, igazi társkapcsolat kiépítésére fel!

 

Kisnémet Mónika

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close