Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

A változás fuvallata

2017. január 18.

percent-1176967_120Önök megfigyelték már azt a jelenséget, hogy évről évre új biztosításokat, előfizetéseket kötünk, mert az új belépőknek kedvezőbb feltételekkel adják a cégek a szolgáltatásaikat. Ez a gondolat továbbgyűrűzött bennem. Manapság a tartós fogyasztási cikkek sem annyira tartósak, hogy a használati cikkek minőségéről már ne is beszéljünk.

Persze egy olyan embernek, mint én, akinek szinte minden fontos gondolata az élet, a lélek, az emberi természet körül forog, nem áll meg itt a szürkeállománya. Gondolataim tovább gördültek az emberi kapcsolatok „tartósságára”, minőségére; a pillanatnyi vágyakra és a kitartóan megteremtett eredményekre, sikerekre, boldogságra és az elköteleződésre.

Vajon mi volt előbb? Először a lojalitás, mint érték lett nemkívánatos, vagy a különböző marketingstratégiák kezdték aláásni az elköteleződés, a kitartás, a türelem, a hűség értékét? Részemről az ökológiai fülke megközelítés mellett teszem le a voksom, miszerint a kettő (saját elvárásaink, szükségleteink és a környezeti hatások) kölcsönhatása alakítja életünket, s ezáltal állandóan változó (érzelmi) szükségleteinket, vágyainkat és értékrendünket.

Az emberek többsége, akikkel eddigi életem során találkoztam, bizalomteljes kapcsolatokra, “jó világra” vágyott, amelyben biztonságban érzi magát, és szerethetőnek, alkalmasnak, értékesnek tudja saját lényét megélni. Ehhez azonban meg kell tudnunk nyílni, őszintén fel kell tudnunk magunkat vállalni, és el kell tudnunk magunkat kötelezni. Mindezek alapja pedig az ősbizalom és az önbizalom, azaz a hitünk és önelfogadásunk, a hűség önmagunkhoz, kapcsolatainkhoz, döntéseinkhez, valamint az erős pozitív hitünk világunkba. A bizalomhoz, a biztonságérzethez és az elköteleződéshez azonban az idő és az erőfeszítések jelentik a szükséges, de nem elégséges feltételeket. Manapság ez nem divat. Mindent most, azonnal akarunk, mert az jár nekünk….

kid-1241817_120Személyes meggyőződésem, hogy mindannyian számos áldással, képességgel, készséggel születünk, amelyek segítenek bennünket abban, hogy bármit elérjünk, amit csak akarunk. Ugyanakkor csak az jár, amiért teszünk is! Azonban, ahogy elnézem a rövid távú” profitmaximalizálás” kevesebb energia-befektetéssel jár, és véleményem szerint felszínesebb elégedettséget és boldogságot hoz, mivel elveszítjük a bizalmat és a biztonságérzetünket az ilyen szolgáltatókkal (és emberekkel) szemben. Mert pontosan tudjuk, hogy lecserélhetőek vagyunk. Nem jelentünk egy számadatnál, egy eszköznél többet ezeknek a cégeknek, embereknek.

Hiszem, hogy világunk olyan, amilyenné tesszük! Ha egy igazabb, bizalomteljesebb világot szeretnénk, akkor nekünk kell elkezdenünk. Lépésről, lépésre igenis változtathatunk életünkön, a világon. Így én a lojalitásra, a hűségre, a kitartásra és az elköteleződésre szavazok. Pontosan ezért döntöttem úgy, hogy nemcsak a magánéletemben, hanem ezentúl a hivatásom gyakorlása során is a klienseim által befektetett, kitartó erőfeszítéseiket, a lojalitásukat fogom kedvezményekkel is értékelni és nem a „korán-kelőket”, vagy az „új belépőket”.

business-764929_120Ennek első lépése volt, hogy létrehoztam a Lehetőségek Háza zárt csoportot klienseimnek, ügyfeleimnek, ahol több információt biztosítok Nekik, mint a külvilágnak, így ezen keretek között is többet fognak kapni az erőfeszítéseikért. Kedves Klienseim! Kérem, csatlakozzanak.

Következő lépésem, hogy márciustól új ügyfélpolitikám részeként felállítok egy kedvezményrendszert a tréningjeimre, a fent említett értékek mentén. Többek között azért, hogy ezzel is támogassam és motiváljam Klienseimet, hogy önmagukhoz hűen továbbhaladjanak az útjukon, ezzel megteremtve saját boldogságukat, valamint hogy ezzel is megköszönjem, a bizalmukat és megbecsülésüket, amivel megtiszteltek és folyamatosan megtisztelnek, amikor engem választanak segítőjüknek újra és újra.

Éljünk úgy, tegyünk úgy, változtassuk kicsiny világunkat olyanná, amilyen életet, világot szeretnénk, és akkor olyan lesz a világ is, amilyennek szeretnénk!

Kisnémet Mónika

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close