Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

Nebuló Program

Egy program a hatékony és örömteli tanulásért és a boldog pajtáskapcsolatokért…

A tanulás hétköznapi értelemben nem más, mint új ismeretek, cselekvések, magatartások, viselkedések elsajátításának folyamata, amely biztosítja az emberi lét kiteljesedését, s amelyet a tudományos meghatározás jól ki is fejez „a tanulás a környezettel kialakult kölcsönhatás eredményeként létrejövő, tartós és adaptív változás”.

A tanulás egy élethosszig tartó folyamat, amely egyes nézetek szerint fogantatásunktól, míg mások szerint születésünktől kezdődik. Kezdetben a tanulás folyamata spontán, önkéntelen, azaz a tapasztalatok a gyerek minden arra irányuló (tudatos) igyekezete nélkül halmozódnak fel. Majd kisiskoláskorban a kíváncsiság ösztönre ráépülve alakul ki a „tudatos” tudásvágy, az a sajátságos beállítódás, amely az eredményes tanulás egyik fő tényezője. Ez a beállítódás azonban nem elegendő a hatékony tanuláshoz. A belső motiváció mellett elengedhetetlen, hogy a gyermek megtalálja saját tanulási stílusát, pozitív önbecsülése, egészséges önbizalma legyen, hogy kreatív gondolkodása fejlődjön, hogy jól alkalmazkodjon a tanulási helyzetekhez, és ezeket autonóm módon ötvözze.

Szentgyörgyi Albert szerint „Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni”. Mi úgy véljük ez nemcsak az iskola, hanem a felnőtt társadalom egyetemleges feladata. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a szülők nem feltétlen rendelkeznek a tanulás természetéről mindazzal a tudással, amellyel hatékonyan tudnák támogatni gyermekeiket abban, hogy megtanuljanak tanulni!

Nebuló Programunk azért jött létre, hogy az iskolákkal szorosan együttműködve lehetőséget biztosítsunk a szülőknek a hatékony tanulás tényezőinek, illetve magának a tanulás folyamatának a megismerésére, valamint segítsük őket saját gyermekük tanulási sajátosságainak (lehetőségeik, korlátaik, fejleszthető területeik és tanulási stílusuk) felismerésében.

A Nebuló Program elemei:

  • Ingyenes interaktív előadás, amelyet iskolákban szervezünk annak érdekében, hogy a tanulás természetéről egy alaptudást minden szülő könnyen elérhető módon megszerezhessen.
  • Kedvezményes tanulásfejlesztést szolgáló állapotfelmérés, amelyet az előadáson résztvevő szülők nebulókedvezménnyel vehetnek igénybe.
  • Egyéni vagy csoportos kineziológiai tanulásfejlesztés, amelyet a Nebuló Programban résztvevő szülők szintén nebulókedvezménnyel vehetnek igénybe.
  • Kreatív kommunikációfejlesztő, agressziókezelő csoportfoglalkozás

A korszerű értelmezés a tanulást a pszichikus folyamatok összaktivitásának (az érzékelés, az észlelés, az emlékezet, a képzelet, a gondolkodás, az érzelmek, a motiváció és az akarati cselekvés együttes működésének) tartja, és egyben felismerte a motivációs-érzelmi szféra hatását a tanulás hatékonyságára nézve. A kineziológia egy személyiség, képesség és készségfejlesztő módszer, amelyek a tanulás korszerű értelmezésének szellemében alkalmazható tanulásfejlesztő komplementer módszer, és amely egyéni vagy csoportos fejlesztésre is alkalmazható.

További információ: Kisnémet Mónika

Szeretné, hogy az Ön gyermekének iskolájában is elérhető legyen a program? Írjon nekünk és mi felvesszük a kapcsolatot Önnel és az iskolával!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet (kötelező)

Biztonsági kód:
captcha

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close