Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

Kineziológia

2012. augusztus 05.

A kineziológia szó szerinti jelentése „mozgástudomány”. Egy gyengéd módszer, amely a testünk, a lelkünk és a szellemünk egységére, öt testünk (mentál, érzelmi, energetikai, fizikai és eszenciális) összehangolt működésére alapoz.

A kineziológia mint holisztikus módszer érzelmi stresszoldással segíti az egyént, az életmódjának és életszemléletének megújításában, a testi, lelki és érzelmi egészségének megőrzésében, valamint a problémák mögött meghúzódó okok feltárásában, és a kialakult blokkok megszüntetésében. A módszer izomtesztelésre épül, melynek alapja, hogy bármilyen stressz, „negatív gondolatváltozást” idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is, és ez az a változás, amit a terapeuta az izomteszteléssel érzékel.

Mi a szösz az a kineziológia?

 One Brain Kineziológia

Számos ága van, az egyik legkomplexebb a három-az-egyben módszer, amit Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway nevéhez fűződik. Ma már tudjuk, hogy minden átélt fájdalom, félelem és fájdalomtól vagy félelemtől való félelem energiablokkokat hoz létre a testben. Ennek a módszernek a gerincét a viselkedési barométer adja, amely viselkedésmintáinkat (pl. szembeszegülő, bűntudat, jelentéktelenség stb.) mutatja meg az izomtesztelés segítségével.

Ez a rendszer korregresszióval dolgozik, ami azt jelenti, hogy szintén izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, amelyek összefüggésben állnak a megoldandó konfliktussal, és meghatározott korrekcióval feloldjuk ezeknek a negatív emlékeknek a blokkjait.

Az energia-egyensúly helyreállítására, a blokkok feloldására a kineziológia számos összetett korrekciót (pl. eszenciák, speciális mozgások, vizualizációs technikák) ajánl. A kezelés során feloldódnak szervezetünkben az érzelmi blokkok, amelynek következtében képessé válunk arra, hogy a bennünk hibásan rögzült viselkedésminták ismétlése helyett új utakon induljunk el, új választásokat tegyünk, és új lehetőségeket teremtsünk.

Edukineziológia (Brain Gym; EDU-K)

Az edukineziológiai rendszert (Brain Gym) Paul Dennison pedagógus hozta létre, aki évtizedek óta tanulási nehézségekkel küzdő gyermekekkel foglalkozik, és aki e módszert kezdetekben Dorman és Delcado iskolapszichológusokkal kezdte el kidolgozni.

Az EDU-K a hangsúlyt a test és az agy, a két agyfélteke és az agy egyéb dimenzióinak összehangolására, a látás és hallás energetikai kiegyensúlyozására helyezi. A Brain Gym olyan speciális mozgások sorozata, amely aktiválja az agyat és a test többi részét a tanulás sajátos készségeihez.

Az EDU-K egy, a gyerekek által is nagyon kedvelt módszer a tanulási- vagy magatartási zavarok leküzdésére. Mivel minden gyermek szeret mozogni, így könnyedén, játékos formában érjük el az EDU-K mozgásgyakorlatai által az agyféltekék integrációját, kiegyensúlyozott együttműködését, így facilitálva az idegi kapcsolatok kiépülését, az agyterületek harmonikus együttműködést, amelynek következtében a tanulási eredmények, a koncentráció, a magatartás javul és ráadásnak a gyermekek is megízlelik mi az, hogy élvezettel tanulni.

Dennison szerint “a mozgás az élet kapuja“. Élni mi felnőttek is szeretünk. A szó gyakorlati és átvitt értelmében is, mi nagyobbak is folyton tanulunk, így a felnőtteknek is sokat tud segíteni ez a módszer a gyakorlatok, illetve a balanszok korrekciós hatásai által. A balansz egy olyan ötlépcsős módszer, amely során ismerős mozgásmintákkal (középvonal mozgások, energetizáló, nyújtó gyakorlatok), elmélyítő technikákkal (pl. Cook-csomó) vagy az agy dimenzióinak behangolásával strukturáljuk az újonnan “tanultakat“, tapasztaltakat szinapszisok aktiválásával, s ez által az élet egy más minőségét (nyugodtabb, összpontosítottabb, boldogabb) leszünk képesek megtapasztalni.

Az EDU-K segítségével biztosítani tudjuk a testi, lelki és szellemi képességeink egy életen át tartó optimális működését az által, hogy létrejön a “teljes aggyal tanulás“, ami egy olyan “tanulási módszer“, amely az egyén összes képességét felhasználja az emlékekhez, tapasztalatokhoz, készségekhez való hozzáférést, amelyek az optimális fejlődéshez szükségesek.

Így nekünk felnőtteknek is segít azon túlmenően, hogy könnyebben tanulunk, abban is, hogy meghalljuk saját belső hangunkat, hogy szót-értünk magunkkal és másokkal, hogy perspektivikus látásmóddal rendelkezzünk.

Vissza a többi módszerhez és technikához

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close