Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

Társadalmi felelősségvállalási Programunk

Meggyőződésem, hogy egy vállalkozásnak függetlenül a profiljától, mindig tennie kell azért, hogy a társadalmi jólétet elősegítse. 2012 nyarán indítottuk útjára a Lehetőségek Háza csapatának társadalmi felelősségvállalási programját (CSR), amely a boldog élet megteremtésében kíván segítséget nyújtani azzal, hogy lehetőségeket, élményeket és átfogó, holisztikus ismereteket visz ember- és megtapasztalás-közelbe. Sok mindent választhattunk volna programunk céljának, mi a boldog élet megteremtésének elősegítését választottuk. Hogy miért? Erre nagyon egyszerű a válaszunk!

Hazánkban sokan vannak, akik nem tudják elérni, megteremteni a kiegyensúlyozott, boldog életüket, személyes ökológiai egyensúlyukat, szeretetteljes kapcsolataikat, és nem tudnak olyan életvitelt kialakítani, amely egyéni és társas kiteljesedésüket támogatná. Nem hiszünk abban, hogy ez a gazdasági nehézségektől oly mértékben függne, mint amennyi boldogtalan emberrel találkozunk! Így úgy döntöttünk, hogy a tettek mezejére lépünk, és megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy minél több boldog ember éljen közöttünk!

A Lehetőségek Háza Felelősségvállalási Programunk keretin belül olyan eseményeket, rendezvényeket szervezünk, amelyek részben támpontokat adnak az örömteli élet megteremtéséhez, részben pedig elő is segítik, hogy a pozitív élményeket meg is éljék a résztvevők. Örömök alatt pedig mi minden olyan tevékenységet és létélményt értünk, amelyek a testet, szellemet és lelket is ápolják, regenerálják és egyben derűt és nyugalmat (s némi izgalmat) is hoznak életünkbe. Programunk tudományos alapjait Seligman PERMA modellje adja, amely szerint a boldog élet megteremtésének alappillérjei a következők:

  1. Pleasure – élményekben és élvezetekben gazdag az élet
  2. Engagement – elköteleződés, flow élmény
  3. Relationship – jól működő társas kapcsolatok (baráti kör, munkahelyi kapcsolatok, családi kapcsolatok, partnerkapcsolat stb.)
  4. Meaning – életfilozófia, életfeladat
  5. Accomplishments – gyakorlati sikerek

Háttéranyag:

A pozitív pszichológia tudományos alapokon igyekszik megfejteni a boldogság magyarázatát. Csíkszentmihályi Mihály vagy Martin Seligman amerikai pszichológus jeles kutatói e témának. Seligman kutatásai alapján 2011-ben tette közzé PERMA modelljét (pleasure, engagement, relationship, meaning és accomplishments), miszerint az emberek akkor boldogok, ha élményekben és élvezetekben gazdag az életük, ha ezeknek a tevékenységeknek át tudják magukat adni, ha kiterjedt és jól működő a társas kapcsolataik, ha tudják mi az ő életüknek az értelme, és tetteik kézzelfogható, megélhető sikerekben meg is mutatkoznak. A kutatások másik eredménye, hogy minél tudatosabb egy ember, annál inkább képes önerőből fokozni saját boldogságát vagy javítani saját hangulatát.

Mozgással az életörömért!

Idén is folytatjuk a Mozgással az életörömért! Programsorozatunkat, amely évente többször nyújt lehetőséget a rekreációra, ismerkedésre, pihenésre, töltekezésre méghozzá a természet lágy ölén.

CSR Program 2012-2015:

Az épphogy útjára indított Program 2012-ben két kreatív pályázattal, két fotókiállítással, egy nyílt nappal és egy családi hétvégével igyekezett örömöt és ismereteket nyújtani kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek. Majd elindult a Mozgással az életörömért! Programsorozat.

Nagy örömünkre a Testben lÉlek Fotópályázat és az Ősz világa kreatív, családi pályázat több családnak az alkotás örömteli élményét hozta be mindennapjaikba.

Az őszi nyílt napon szemináriummal és ingyenes tornákkal, míg a decemberi családi hétvégén számos izgalmas gyermek és felnőtt program várta az érdeklődőket. Volt sport- és masszázs-lehetőség, egészségmegőrző tanácsadás, szűrővizsgálatok, mesemondó, Mesekocsiszínház bűvésziskola, Kolompos koncert, Dumaszínház stb. Valamint az egészségmegőrzés, a gyermeknevelés és a kiegyensúlyozott kapcsolatteremtés területeiről szóló előadásokkal, beszélgetésekkel, ingyenes tanácsadással vártuk Önöket.

A program legfőbb patrónusa 2012-ben az MMM Magazin volt, amely egyrészt ebben az évben helyet adott a Testben lÉlek Rovatnak, hogy a szellemiség közkincsé váljon, másrészt a 2012. decemberi Testben lÉlek Családi Hétvége megszervezésével, tettekkel is segítette a Program eddigi sikerességét.

Ezúton szeretném itt is megköszönni, minden támogatónak, résztvevőnek – MMM Magazin, Soft Consulting, Kinnarps Hungary, Oriflame, apis, HF Racing Team, Euronet, Berkemann, Brita, GreenPan, AllinComp, Szarvasi Mozzarella,  BCM Üzletház, Lelkes Judit Tornastúdió és Sági Szilárd –, hogy társadalmi felelősségvállalásukkal, kitartó munkájukkal lehetővé tették a Program sikeres elindulását 2012-ben, és a „problémamegoldás kicsit másképp” szlogenhez, valamint az „ép testben ép lélek, ép lélekkel ép test” szellemiséghez híven számos lehetőség nyújtását.

 

Örömteli életre fel!

 

Üdvözlettel

Kisnémet Mónika


Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close