Aktualitások

“Piszkos” anyagiak tréning

euro-447214_120

Hogy van Ön a gazdagság gondolatával? Lehet Ön jómódú? Sok munkával, küzdelmek árán, vagy…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket

Üzenet

A lehetőség egyik olvasata, hogy „választanom kell”. Dönteni arról, hogy élek-e vagy sem az adott lehetőséggel. Egyes lehetőségek azért jönnek, hogy megtanuljunk nemet mondani, míg mások, hogy bátran és nyitottan a lehetőség irányába lépjünk. Az igazi feladat, hogy megkülönböztessük egymástól a kettőt !


Ha tetszett a honlap, akkor visszavárjuk!
Legyen mosolygós, szép napja!

Mona

De miért is tartjuk az egyik járható útnak, életvitelnek, amit mi kínálunk?

Amikor a harmónia oda, akkor különféle lelki illetve testi panaszok jelzik az egyensúly felborulását. A lélek illetve a test megbetegedése kortól független. Először érzelmi illetve mentál testünkben indulnak el olyan folyamatok (pl.: agyalás, reményvesztettség, harag), amelyek tovább gyengítik energetikai szintünket és végül a fizikai testünk is megbetegszik, azaz pszichés problémánk testünkben manifesztálódik. Egyes betegségeket már az orvostudomány is úgy hív, mint pszichoszomatikus megbetegedések, kifejezve ezt a folyamatot. A keleti filozófiák, amelyekre a kineziológia is támaszkodik, azt vallják, hogy testi tüneteink nem választhatóak el lelki problémáinktól, éppen ezért tartós jólétünkhöz a problémák jelentkezésénél nem a tüneteket kell gyógyítani, hanem együttesen (azaz holisztikusan) kell mind a panaszt, mind annak okát kezelni.

A holisztikusság azonban azt is jelenti, hogy nemcsak a lélekre, hanem a testre is oda kell figyelnünk. Ami a léleknek a meditáció, a töltekezés és a szeretet, az a testnek a mozgás, az ápolás és az egészséges táplálkozás. Csak relaxációval nem lehet kocka hasunk vagy egészséges izomzatunk, de csak edzéssel sem nyerhetjük vissza igazi önbizalmunkat. Ugyanakkor, ha a lelki gyakorlatokat és a testieket összekötjük, akkor a szinergia – amit a Gestalt pszichológia úgy fogalmaz meg, mint „Az egész több, mint a részek összessége, és az egész a részekhez képest elsődleges” – képes a szférák harmóniáját visszaállítani. A visszanyert egészségünket és harmóniánkat, azonban csak úgy tudjuk életünkben hosszú távon fenntartani, ha vigyázunk erre a szinergiára, azaz egészséges életet élünk.

Keresel valamit?

Heti friss

Hívjam vagy ne hívjam? – ez itt a nagy kérdés

balloon-1046658_120

Előző írásomban megígértem, hogy néhány gondolattal érkezem ezen a héten azzal kapcsolatban, hogyan is…

Tovább »

Elolvasom az összes cikket
Everydance táncstúdió
show
 
close